Supporterklubben Sky Blues

Strömvallen 1923-2015

Uttalande med anledning av dödsmisshandeln

Den allsvenska premiäromgången skulle bli en stor fest. Istället blev det en djup tragedi. En Djurgårdssupporter som skulle se sitt lag i matchen mot Helsingborg kunde aldrig ta plats på läktaren, då han på väg till arenan misshandlades till döds. Fyra barn förlorade sin pappa och hela fotbollssverige är försatt i ett tillstånd av både chock och sorg.

Den poäng som vi plockade mot Mjällby känns i det här sammanhanget totalt ovidkommande. Vi GIF-supportrar som befann oss på Strandvallen tog, när vi nåddes av det sorgliga beskedet i början av andra halvlek, ner banderollerna och höll sedan tyst under den avslutande delen av matchen. Efter matchen vinkades spelarna och Roger Sandberg fram till bortasektionen och fick en förklaring till aktionen, som de helt ställde sig bakom.

Vi arbetar mot våld och för en positiv läktarkultur. Något av det vackraste som finns med en fotbollsläktare är att det är en samlingsplats för vitt skilda människor. Människor med olika bakgrund och från olika delar av samhället. Det som förenar oss är kärleken till vår klubb och här skiljer vi oss inte från supportrarna på andra sidan planen. Bakom våra olika klubbsympatier är vi alla supportrar – och ingen ska behöva sätta livet till i samband med en fotbollsmatch.

Nästa helg möter vi AIK på Strömvallen och flera tusen svartgula väntas komma till Gävle. Vi hoppas på en riktigt god inramning. Vi hoppas att vi kan visa att de negativa – eller som i det här fallet direkt fruktansvärda – incidenter som sker kopplat till matcherna, trots allt kraftigt överskuggas av allt det positiva som supporterkulturen bidrar med.

Sky Blues och Gefle Blue Boys skickar härmed gemensamt våra kondoleanser till den avlidne 43-åringens familj och vänner.

Vila i frid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: