Supporterklubben Sky Blues

Strömvallen 1923-2015

Europaäventyret fortsätter: Cypern nästa

Efter dubbelsegern mot estniska Trans Narva är vi nu vidare till den andra kvalomgången av Europa League. Där stöter vi på cypriotiskt motstånd i form av Anorthosis Famagusta F.C. På grund av den turkiska ockupationen av Famagusta spelar Anorthosis sina hemmamatcher i hamnstaden Larnaca med 77 000 invånare.

Vårt Europaäventyr fortsätter, vi börjar borta nu på torsdag (18/7) och vi vill gärna ha med oss dig på resan! Totalt var det ett 20-tal GIF-supportrar på plats i Tallinn och förhoppningsvis ska vi bli en del i medelhavsvärmen på Cypern också. Vi är ett gäng från Sky Blues som redan har ordnat med bokningen och här följer lite information kring våra val…

Resa:

Till Larnaca, som ligger vid Cyperns sydöstra kust, går det väldigt enkelt att ta sig eftersom staden har en internationell flygplats. Vi flyger från Arlanda med Norwegian kl. 21.15 onsdagen den 17/7 och landar i Larnaca kl. 02.30 natten mot matchdagen. Vi stannar i tre hela dagar. Flyget tillbaka lyfter kl. 20.45 på lördagskvällen 20/7 och landar på Arlanda kl. 00.10. Här är en direktlänk om du skulle vilja boka samma resa: http://www.norwegian.com/se/flyg/valj-flyvning/?D_City=ARN&A_City=LCA&TripType=2&D_Day=17&D_Month=201307&R_Day=20&R_Month=201307&AdultCount=1&ChildCount=0&InfantCount=0

När vi bokade låg priset, tur och retur, på cirka 4 000 kr.

Men Cypern är ett turistland och beroende på hur länge man vill stanna finns naturligtvis många andra alternativ att välja mellan. Är man ute sent kan man alltid hålla utkik efter sista minuten-biljetter.

Hotell:

Vi har bokat in oss på Petrou Bros Hotel Apartments. Det ligger centralt med sex kilometer till flygplatsen och tre kilometer till arenan, Antonis Papadopoulos Stadium. Hotellet håller hög standard, har fått fina betyg av tidigare gäster och är fantastiskt prisvärt. Genom att vi är flera stycken som delar betalar vi bara cirka 150-170 kr/natten per person. Vi har valt att boka en natt extra, alltså till den 21/7, för att få behålla lägenheten fram till kvällen då vi åker hem. Här är en länk till hotellet där du kan se de olika lägenhetstyperna och priserna: http://www.petrouaparthotel.com/

Vi har som sagt redan bokat lägenheter på hotellet. Men om du/ni skulle vilja dela för att få ner priset kan vi försöka byta till större lägenheter med fler rum och sängar. Meddela i så fall detta till supporterklubbens ordförande Per Linderdahl (tel: 073-969 15 30) eller via gruppsidan på Facebook (https://www.facebook.com/groups/168517969874933/) där resan diskuteras. Säkerligen går det också att hitta andra bra hotellalternativ genom bokningssidor på nätet.
Cypern

 

Till sist rekommenderar vi dig som är intresserad av resan, har bokat eller funderar på att göra det, att följa diskussionen på Facebookgruppen. Om du vill kan vi också lägga till dig i mejlkonversationen där vi diskuterar våra planer för resan. Missa heller inte hashtagen ‪#‎GIFiEuropa13‬ som används i sociala medier.

Det är givetvis ett stort plus om vi GIF:are som ska till Larnaca inte bara håller ihop på läktaren. Nu fortsätter vi att lägga Europa under oss. Följ med på resan du med!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: