Supporterklubben Sky Blues

Strömvallen 1923-2015

På lördag är det vår dag

Känner ni abstinensen? Det gör i varje fall jag. Kanske var landslagsuppehållet ett behövligt avbrott för laget. Man har fått god tid på sig att samla krafterna och fokusera på det som komma ska. Men på lördag är vi äntligen igång igen! Efter det snöpliga poängtappet mot Syrianska senast förväntar jag mig att vi går ut och vinner denna nyckelmatch mot nykomlingen Öster. Frånvaron av en bollförare som Jonas Lantto har varit påtaglig. Men Kirunasonen har nu återhämtat sig efter skadan han ådrog sig mot Mjällby i fjärde omgången och eventuellt får vi se en come-back mot Öster.

Matchen på Strömvallen kl. 16.00 står i centrum på lördag, men denna text skriver jag för att påminna alla om att det händer mycket mer denna dag. Supporterklubben Sky Blues anordnar nämligen sin årliga supporterdag med ett fullspäckat schema redan från tidig förmiddag till sen kväll. Allt sätter igång redan kl. 09.30 då vi sluter upp på kastplanen invid Strömvallen för sedvanlig fotbollsturnering.

Förhoppningsvis ska skadelistan inte behöva vara alltför lång när vi packar ihop och gör oss i ordning för matchuppladdningen på stamhaket Mingel & Bar. Där samlas vi från ca. kl. 12.30 och till denna match ska det vara allt annat än glest runt borden. Uteservering finns så vi får hoppas att vädergudarna är med oss.

Vi satsar på att bli riktigt många på uppladdningen. Kom du med! Ta en öl, en bit mat – eller bara en kaffe – snacka lite skit och upplev hur temperaturen höjs inför matchen. Som vanligt har vi våra förmånliga medlemspriser på mat och dryck. Kl. 15.15 går vi ut på Drottninggatan för att gemensamt marschera upp till Strömvallen där vi infinner oss på läktaren i god tid före avspark. Därefter väntar 90 minuter av sång, sång, sång, sång… och lite till sång. Vi ska ge ALLT!

På kvällen återses vi på Mingel där festen fortsätter. Då firar vi inte bara att vi följer världens vackraste idrottsförening, utan också att vi precis har tagit tre oerhört betydelsefulla poäng.

Meningen med vår årliga supporterdag är att få så mycket folk som möjligt till uppladdningen och matchen, och vi blir givetvis mer än glada om det resulterar i bättre tryck på Strömvallen. Men genom denna dag vill vi också knyta fler band mellan supportrarna. Svetsa samman supporterskaran. Vilken typ av supporter du än är ska du känna dig hjärtligt välkommen att delta under hela eller bara en del av Sky Blues supporterdag. Hur du brukar följa laget spelar ingen roll, inte heller om du ser matcherna stående eller sittande. Det enda kravet är att du håller på Gefle IF – och det är även vad som förenar oss.

Det är viktigt att vi håller ihop. Att vi som supportrar tillsammans visar varför vår klubb är en vital del av den här staden. För oss är det givetvis helt självklart, men tyvärr inte för alla Gävlebor. När kommunens majoritetspartier i veckan motiverade förslaget om en skattehöjning bland annat med kostnaden för den nya arenan drog klagovisan genast igång. ”Tråkig fotboll”, ”dåligt lag som ingen vill se”, ”varför måste de ha en ny arena när ändå ingen går och tittar?”. Bla, bla, bla.

Vi är få men vi har en passion och hängivelse som många andra saknar. Det ingår i själva konceptet att vara GIF. Det är upp till oss som verkligen bryr oss om den här klubben att göra allt för att locka mer publik till matcherna. Det är upp till laget och lagledningen att få de sportsliga resultaten att gå rätt väg. Om allt faller väl ut är vi en större klubb om bara några år.

På lördag får vi chansen att visa vart vi vill. På lördag är det vår dag – Supporterdagen. Hoppas att vi ses!

/Jonas Larsson, styrelseledamot Sky Blues

Hålltider supporterdagen:

09.30: Samling på kastplanen för fotbollsturnering.

12.00: Fotbollen avslutas och alla deltagare beger sig till Mingel & Bar för uppladdning med god mat och dryck.

15.15: Kortege till Strömvallen.

16.00: Avspark, Gefle IF-Östers IF, Strömvallen.

Ca. 18.00–19.00: Festen fortsätter på Mingel & Bar. Vid uppvisande av supporterklubbens medlemskort gäller samma barerbjudanden som före matchen.

OBS! Om du vill vara med i fotbollsturneringen på förmiddagen ser vi gärna att du anmäler dig till den på Facebookevenemanget om du har möjlighet, alternativt hör av dig till oss. Detta för att vi ska kunna veta ungefär hur många vi blir.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: